Christchurchi terrorist plaanis rünnata veel kolmandatki mošeed

Copy
Tunnistajad saabumas täna Christchurchi kohtusse mullu mošeerünnakud toime pannud terroristi Brenton Tarranti kohtuprotsessile.
Tunnistajad saabumas täna Christchurchi kohtusse mullu mošeerünnakud toime pannud terroristi Brenton Tarranti kohtuprotsessile. Foto: Martin Hunter / EPA / Scanpix

Mõne päeva pärast langetab Uus-Meremaa kohus otsuse eelmisel aastal kahes mošees 51 inimest surnuks tulistanud paremäärmuslase Brenton Tarranti suhtes, kelle täna alanud istungil selgus muu hulgas, et terroristil oli plaanis rünnata Christchurchis veel kolmandatki islami pühakoda ja põletada mošeed maha, hukates nii võimalikult palju inimesi.

Täna alanud ja kokku neli päeva kestval karistuse määramisega päädival istungil on 29-aastane austraallane, kes on end tunnistanud süüdi 51 mõrvas, 40 mõrvakatses ja terrorismis, esimest korda silmitsi rünnakus pereliikmed kaotanud inimeste ja haavata saanutega.

Ilmselt määrab kohus Tarrantile eluaegse vanglakaristuse ning esimest korda Uus-Meremaa ajaloos võidakse sellele lisada klausel, mis keelab teda enne tähtaega vabastada.

Christchurchi kohtumajas, mille ümbruse katustel valvasid täna snaiprid, rääkis prokurör, kuidas mullu 15. märtsil avas hambuni relvastatud Tarrant esmalt Al Noori mošees ning seejärel viie kilomeetri kaugusel asunud Linwoodi mošees tule temalt armu palunud meeste, naiste ja laste pihta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles