Wisconsini kuberner kuulutas osariigis välja eriolukorra (1)

Copy
Kenoshas pärast esmaspäevaseid meeleavaldusi.
Kenoshas pärast esmaspäevaseid meeleavaldusi. Foto: Mark Hertzberg/ZUMAPRESS.com

Wisconsini kuberner Tony Evers kuulutas teisipäeval osariigis välja eriolukorra, teatasid USA võimuesindajad.

Eversi sõnul tuuakse Kenosha piirkonda ühtlasi rahvuskaardi lisajõud.

Kenoshas muutusid teist päeva väldanud rassismivastased meeleavaldused esmaspäeva õhtul vägivaldseks. Politsei kasutas protestijate vastu pisargaasi ja appi toodi rahvuskaart.

Kenoshas oli kehtestatud ööks vastu esmaspäeva liikumiskeeld. Rahutused linnas vallandusid pühapäeval pärast seda, kui valge politseinik oli tulistanud mustanahalist meest.

Telekanali CNN andmetel kehtestati linnas liikumiskeeld ka ajavahemikus teisipäeva õhtust kolmapäeva hommikuni.

Eversi sõnul kavatsetakse rahvuskaardi abil tagada, et kõik inimesed saavad turvaliselt ja vägivalda kartmata kasutada sõnavabadust ning oma kogunemis- ja kodanikuõigusi. Peale selle abistavad rahvuskaartlased pääste- ja kiirabitöötajaid.

Eversi kinnitusel on rahvuskaart ühtlasi volitatud kaitsma märatsejate eest teatud objekte, nagu näiteks tuletõrjejaam. Kuberner kutsus meeleavaldajaid üles protestima rahumeelselt, kasutama maske ja järgima sotsiaalset vahemaad. 

Esmaspäeva õhtul vallandusid protestid uue hooga. Maakonna kohtumaja juures astusid neile vastu märulivarustuses politseinikud, kelle pihta loopisid meeleavaldajad pudeleid ja ilutulestikurakette. Hiljem hakkas osa protestijaid lõhkuma tänavavalgusteid ja süüdati ka lähedalasuv hoone. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles