Hongkongis võeti kinni kaks prominentset opositsiooni seadusandjat

BNS
Copy
Ted Hui
Ted Hui Foto: AFP/SCANPIX

Hongkongis võeti kolmapäeval kinni kaks opositsiooni prominentset seadusandjat seoses eelmise aasta suvel aset leidnud suurte valitsusvastaste protestidega.

Lam Cheuk-ting ja Ted Hui võeti kinni oma kodus kolmapäeva hommikul korraldatud politseioperatsioonides, teatasid Demokraatlik Partei ja avaldused seadusandjate Facebooki kontodel.

Politseiallikas ütles, et lisaks Lamile ja Huile võeti kinni veel 14 inimest.

Mõlemad seadusandjad on Hongkongi erihalduspiirkonna osaliselt valitavas seadusandlikus kogus Pekingi ja Hongkongi valitsuse häälekad kritiseerijad.

Postitus Lami Facebooki kontol ütles, et ta võeti kinni «kahtlustatuna osalemises mässamises (eelmise aasta) 21. juulil».

Lami ja veel kümneid demokraatiameelseid protestijaid peksid sel päeval Yuen Longi linnas valitsuse toetajate jõugu liikmed, kellest mõnel olid sidemed kuritegeliku maailmaga.

Politsei hilines sündmuskohale saabumisega ning lubas mõnel relvastatud ründajal ka lahkuda. Videos sellest suurendasid veelgi usaldamatust võimude suhtes ja õhutasid mitu kuud kestnud proteste.

Hui kantselei avaldas video tema kinnivõtmisest, politsei teatel süüdistati teda kohtu töö takistamises ja kriminaalses kahjus.

Politsei teatel korraldatakse hiljem kolmapäeval pressikonverents seoses kinnivõtmistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles