Chávez: Fidel Castro jätkab oma tööd

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fidel Castro (vasakul), Hugo Chávez (keskel) ja Raúl Castro 2006. aastal.
Fidel Castro (vasakul), Hugo Chávez (keskel) ja Raúl Castro 2006. aastal. Foto: AFP / Scanpix

Venezuela vasakpoolse riigipea Hugo Cháveze kinnitusel jätkab Kuuba pikaaegne president Fidel Castro tööd, kirjutamist ja hoiab end maailma asjadega endiselt kursis.


Venezuela presidendikantselei vahendas Cháveze sõnu, kelle teatel tema lähedane sõber Castro «töötab, kirjutab» ja jälgib maailmasündmusi, teatas AP.

Kommunistliku saareriigi revolutsiooni elavat legendi Castrot pole avalikkuse ees nähtud juba rohkem kui kaks aastat. Ligi pool sajandit saareriiki juhtinud 82-aastane Fidel loovutas tõsiste tervisehädade tõttu võimutäiuse mullu nooremale vennale Raúlile, kes 24. veebruaril presidendiks kinnitati.

Viimase kahe kuu jooksul pole Castro avaldanud enam ühtegi esseed ega juhtkirja ajalehes, mis muidu regulaarselt ilmusid. Samuti pole Castro tervislikku seisundit kommenteerinud Kuuba ametnikud.

«Aga Fidel elab edasi, ta on praegu elus ja elab igavesti pärast füüsilise elu lõppemist. Ja ta peab edasi elama ka tulevastel aastatel. Me vajame sind endiselt,» ütles Chávez nädala eest ning lisas, et Castro tõenäoliselt enam avalikkuse ette ilmu.

Viimased avalikkusele kättesaadavad fotod Castrost pärinevad novembrist, mil ta kohtus Havannas Vene Föderatsiooni presidendi Dmitri Medvedevi ja Hiina riigipea Hu Jintaoga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles