FOTOD ⟩ Beiruti sadamast koristati Eiffeli torni suurune kogus prahti (1)

Copy

Prantsuse ja Liibanoni sõdurid koristasid Beiruti sadamast kokku 8000 tonni rauda ja betooni, mis on võrdne Eiffeli torni kaaluga, teatas kolmapäeval sadamat koristanud ohvitser.

Keskendutakse sadama selle piirkonna koristamisele, mis 4. augustil toimunud hiigelplahvatuses, kus hukkus üle 180 inimese, kõige enam kannatada sai.

«Võttis neli päeva aega, et koristada ära 8000 tonni betooni ja rauda,» lausus Prantsuse sõjaväe leitnant Paulin, kes koordineerib sadama koristusoperatsioone.

«8000 tonni alates sellest hetkest, kui viis päeva tagasi siia saabusime, see on võrdne Eiffeli torni kaaluga,» laususus Paulin, kes kuulub Prantsuse tsiviilehituse rügementi.

Augusti algul saabus Beirutisse Tonnerre, suur Prantsuse amfiibhelikopterikandja, pardal rusude koristamiseks vajalikud tosinad veoautod ja rasketehnika.

Üks lähiajaloo suurimaid plahvatusi pühkis minema terved sadama osad ning jättis maasse 43-meetri sügavuse kraatri, mis jäi vee alla. Plahvatuse lööklaines said kannatada hooned ja haavata inimesed mitme kilomeetri raadiuses.

Liibanoni armee kolonel Yusef Haidari sõnul töötab sadam praegu poole võimsusega, plahvatuse-eelselt saabus sadamasse 90 protsenti riiki imporditavast kaubast.

«Möödunud nädalal oli võimsuseks 30 protsenti, nüüd räägime 45 protsendist,» lausus ta sadamas antud pressikonverentsil.

Kolm nädalat pärast plahvatust, milles süüdistati Liibanoni riigi hooletust, oli sadam endiselt autorusude ning purunenud konteinerite ja laohoonete meri.

Oli näha Prantsuse ja Liibanoni sõdureid kaupu päästmas ja neid sorteerimas selliselt, et kaupmehed ja kindlustuseksperdid saavad tulla neid lähipäevil vaatama ja kahjusid hindama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles