VIDEO ⟩ Ahastuses afgaanid püüavad tulvade põhjustatud rusude alt lähedasi leida

Copy
Afganistanis on sel nädalal riiki räsinud üleujutustes hukkunud vähemalt 162 inimest, vabatahtlikud püüavad rusude alt ellujäänuid leida.
Afganistanis on sel nädalal riiki räsinud üleujutustes hukkunud vähemalt 162 inimest, vabatahtlikud püüavad rusude alt ellujäänuid leida. Foto: WAKIL KOHSAR/AFP/Scanpix

Afganistani katastroofiministeeriumi teatel on sel nädalal riiki räsinud üleujutustes hukkunud vähemalt 162 inimest. Otsingud ellujäänute, aga ka võimalike ohvrite leidmiseks jätkuvad.

Öiste vihmasadude põhjustatud üleujutused kujunesid niivõrd ohvriterohkeks, sest unne suikunud inimesed polnud valmis tulvade eest põgenema.

Nii hukkus ainuüksi Afganistani pealinnast Kabulist põhjas asuvas Charikari linnas vähemalt sada inimest. Kümned inimesed hukkusid 12 teises provintsis, mida sel nädalal samuti tulvad räsisid. Kogu riigis on üleujutuste tõttu hävinud ligi 500 maja. 

Afganistani pealinnas Kabulis töötav Abdul Ghayor ütles AFP-le, et läks üleujutustest kuuldes kiiruga oma kodulinna Charikari, et olla koos oma perega. Kohale jõudes avastas ta, et tema maja polnud enam alles.

«Kogu minu pere on hukkunud,» ütles Ghayor ja täpsustas, et surma sai kümme pereliiget ja veel üks on teadmata kadunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles