Biden kavatseb tasavägistes osariikides isiklikult kampaaniat teha

Copy
USA demokraatide presidendikandidaat Joe Biden abikaasa ja võimaliku tulevase esileedi Jill Bideniga.
USA demokraatide presidendikandidaat Joe Biden abikaasa ja võimaliku tulevase esileedi Jill Bideniga. Foto: AFP / Scanpix

USA demokraatide presidendikandidaat Joe Biden ütles neljapäeval, et kavatseb minna isiklikult kohale kõigisse osariikidesse, milles valimistulemused võivad osutuda piisavalt tasavägisteks järgmise presidendi üle otsustamisel ning kus tulemus võib olla ennustamatu.

Tegemist on suure muutusega demokraadilt, kes on seni pandeemia ajal viibinud oma kodus.

Septembris algavad värsked kohtumised ja üritused oleksid esimesed märkimisväärsed peatuspaigad Bidenile alates märtsist, kui nii tema, ta demokraadist rivaal Bernie Sanders ja president Donald Trump otsustasid järsult peatada isikliku kampaaniategemise seoses koroonaviiruse kiire levikuga.

«Lähen Wisconsinisse ja Minnesotasse, veedan aega Pennsylvanias, sõidan välja Arizonasse, ent me kavatseme seda ellu viia viisil, mis on täiel määral vastavuses vastutustundlikkusega,» ütles 77-aastane presidendikandidaat ning endine asepresident ajakirjanikele.

Virtuaalsel rahakogumise üritusel kõnelnud Biden ütles, et läheb kogukondadesse kohtuma inimestega ning külastab kohalikke ettevõtteid, kuid ei kavatse osa võtta «vastutustundetutest kogunemistest». Tegemist on ilmselt torkega suurtele kampaaniakogunemistele, mida Trump on viimastel kuudel läbi viinud, seda vaatamata Covid-19 ohule.

Biden kirjeldas end kui «käegakatsutavat poliitikut», kes tunneb end kui kala vees vahetus kontaktis inimestega.

«Olen käegakatsutav poliitik. Ma igatsen tõesti taga, teate küll, käest haaramist, käte surumist,» ütles Biden, kes on tuntud oma töölisklassi juurte poolest.

Biden tegi selgeks, et peab kinni kohalikest reeglitest ning korraldab üritusi ilma inimesi ohtu seadmata ja osariigi piiranguid rikkumata.

Bideni sõnul leiab tema esimene väljasõit niinimetatud õõtseosariikidesse, kus arvamusküsitlused näitavad talle president Donald Trumpi ees nappi edu, alles pärast töörahva püha. USA püha peetakse septembri esimesel esmaspäeval, mis sel aastal on 7. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles