Islandi väljaande Icelandicreview andmetel on Islandi suured toiduainetefirmad aastaid kasutanud söögisoola asemel toodetes teedelt jää sulatamiseks mõeldud soola.
Islandlased on aastaid teesoola söönud
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandi firma Ölgerdin on müünud teistele firmadele niinimetatud teesoola teadmata, et see on mõeldud eelkõige jää sulatamiseks.
Pärast selle fakti paljastamist on toiduaineid tootvad firmad oma soolavarusid kontrollima hakanud.
Näiteks Iceland Dairies on selle tõttu peatanud mitu tootmisliini.
Islandi toiduohutusameti kinnitusel ei ole teesoola söömine ohtlik ega peaks terviseprobleeme tekitama.
Lisati, et teesool on samuti kvaliteetsool, kuid sellele soola kvaliteedile ei esitata nii rangeid nõudmisi kui lauasoolale.
Teesoola kasutatakse näiteks ka kalatööstuses.