Eesti valiti ÜRO majandus- ja sotsiaalnõukogu asepresidendiks

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Intelmann.
Tiina Intelmann. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Neljapäeval valiti Eesti maailmaorganisatsiooni peamise majandus- ja sotsiaalküsimustega tegeleva organi ÜRO majandus- ja sotsiaalnõukogu (ECOSOC) asepresidendiks.


Välisministeeriumi pressiteenistuse teatel hakkab asepresidendi kohustusi täitma Eesti alaline esindaja ÜRO juures suursaadik Tiina Intelmann.

Eesti liikmelisus ECOSOCis algas käesoleva aasta 1. jaanuarist ning kestab kolm aastat, kuni 2011. aasta lõpuni.

Majandus- ja sotsiaalnõukogu tegeleb mitmete Eestile oluliste teemadega nagu arengukoostöö, inimõigused ning humanitaarküsimused.

Välisministeeriumi teatel annab 54-liikmelise ECOSOCi liikmelisus Eestile võimaluse suurendada oma nähtavust rahvusvahelisel areenil, tihendada suhteid arengumaadega, keskenduda humanitaarabi valdkonnale, jätkata aktiivset tegevust võrdõiguslikkuse ja naiste olukorra edendamise temaatika tugevamaks kaasamiseks ÜRO arengutegevusse.

Muu hulgas on ECOSOCi ülesandeks edendada ka majandusarengut, inimõiguste kaitset ja rahvusvahelist koostööd erinevates sotsiaalvaldkondades ning koordineerida ÜRO eriagentuuride, programmide ja fondide tegevust.

Lisaks Intelmannile on ECOSOCi asepresidendid veel Malaisia, El Salvadori ja Mauritaania saadikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles