ÜRO: sel aastal reisib välismaale üle miljardi inimese

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO: sel aastal reisib välismaale üle miljardi inimese
ÜRO: sel aastal reisib välismaale üle miljardi inimese Foto: SCANPIX

ÜRO andmetel kasvas möödunud aastal reisimine ja seda hoolimata majanduslangusest, Araabia Kevadest ja Jaapani looduskatastroofist.

ÜRO Maailma turismiorganisatsiooni (UNWTO) andmetel ületab sel aastal välisriike külastatavate inimeste arv ühe miljardi piiri, edastab AFP.

Möödunud aastal külastas mõnd välisriiki 980 miljonit inimest, 2010. aastal aga 940 miljonit inimest.

Turism Euroopa riikidesse on kasvamas, sest paljud on hakanud Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika päikesepuhkuse kohti vältima sealsetes riikides leviva vägivalla tõttu.

Rahvusvaheline turism oli viimase 60 aasta madalseisus 2009. aastal. Pärast seda on välisriikide külastamine hakanud uuesti kasvama.

UNWTO teatas, et maailma majanduslik ja poliitiline olukord siiani üsna ebastabiilne ning turismimajandust võivad ees oodata veel mitmed tagasilöögid.

«Turismimajandus võib sel aastal kasvada 3 – 4 protsenti ning turistide arv võib ületada ühe miljardi piiri, mis on ajalooline,» selgitas UNWTO juht Taleb Rifai.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles