Liibanoni sõjavägi: Beiruti plahvatuse järel on kadunud veel seitse inimest

Copy
Vaade purustuatud Beiruti sadamale.
Vaade purustuatud Beiruti sadamale. Foto: apaimages/SIPA/Scanpix

Liibanoni sõjavägi teatas laupäeval, et 4. augustil toimunud plahvatuse järel on kadunud veel seitse inimest, nende hulgas vähemalt kolm Liibanoni kodanikku.

«Otsingu- ja päästeoperatsioonid ei lakka enne, kui kadunud isikud on leitud,» lausus pressikonverentsil armee pressiesindaja Elias Aad.

«On veel seitse kadunud isikut: kolm Liibanoni kodanikku, kelle sugulased tõid DNA proovid, neli Süüria kodanikku ja üks Egiptuse kodanik,» ütles ta ajakirjanikele.

Pressiesindaja sõnul põhineb see arv sisejulgeolekujõududelt ja Punaselt Ristilt saadud infol.

Sisejulgeolekujõud teatasid läinud nädalal, et on tuvastanud pärast plahvatust kadunuks jäänud 33 inimese säilmed.

Tervishoiuministeerium teatas laupäeval, et senistel andmetel hukkus plahvatuses 188 inimest.

Beiruti sadamas toimunud ammooniumnitraadi plahvatuses sai vigastada üle 6500 inimese ning kümned tuhanded jäid peavarjuta. Juba enne plahvatust vaevles linn majanduskriisi ning koroonaviiruse pandeemia käes.

UNICEF hoiatas reedel, et hinnanguliselt 300 000 inimest, neist 100 000 last, kelle kodu plahvatuses hävis või kahjustada sai, seisavad silmitsi puhtale vee ja sanitaarteenustekriisiga.

«Olukorras, kus Covid-19sse nakatunute arv suureneb, on varasemast veelgi olulisem tagada, et lastel ja peredel, kelle elu plahvatus pahupidi pööras, oleks juurdepääs puhtale veele ja hügieenile,» lausus UNICEFi Liibanoni esindaja Yukie Mokuo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles