Hiina restoranivaringus hukkus vähemalt 29 inimest

Copy
Päästetöötajad tegutsemas Hiinas Xiangfenis, kus restoranihoone varingus sai surma vähemalt 29 inimest.
Päästetöötajad tegutsemas Hiinas Xiangfenis, kus restoranihoone varingus sai surma vähemalt 29 inimest. Foto: Reuters / Scanpix

Hiina põhjaosas sai restoranivaringus surma vähemalt 29 inimest, teatas pühapäeval riigimeedia. 

Shanxi provintsis Xiangfeni maakonnas asuv kahekorruseline hoone varises kokku laupäeva hommikul sünnipäevapeo ajal, vahendas ametlik uudisteagentuur Xinhua. 

Kokku on Juxiani restorani rusudest välja toodud 57 inimest, kümned inimesed on saanud vigastada. Nendest seitsmel inimesel on tõsised ja teistel mitteeluohtlikud vigastused. 

Päästeoperatsioon viidi lõpule pühapäeva hommikuks, teatas riiklik telekanal CGTN. 

Hoonevaringu põhjused pole täpselt teada ning keskvalitsuse riiginõukogu teatel alustavad provintsi võimud juhtunu suhtes juurdlust. 

Päästeoperatsioonidest võttis osa seitsesada inimest, teatas CGTN. 

Hiinas on majavaringud paraku sagedased ning selle põhjuseks peetakse osaliselt ehitussektori meeletut kiiret tempot ja kasvu, mille tõttu ei pööra ehitajad kõigile nõuetele tähelepanu. 

Märtsis hukkus hotellivaringus Quanzhous riigi lõunaosas 29 inimest ja sai viga veel 42.

Ametliku juurdluse käigus selgus, et algselt neljakorruselisele hoonele oli ebaseaduslikult lisatud veel kolm korrust. Ohutusjärelevalve oli teinud hiljem hotelli omanikuga koostööd hoone dokumentide võltsimisel, teatas Hiina riigitelevisioon CCTV.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles