Brittide toetus leiboristidele ja tooridele on taas võrdne

Copy
Briti parlamendihoone Londonis. Foto on illustratiivne.
Briti parlamendihoone Londonis. Foto on illustratiivne. Foto: EPA / Scanpix

Suurbritannia konservatiivide valitsus oli pühapäeval küsitluste järgi leiboristidega võrdselt populaarne esimest korda rohkem kui aasta jooksul. 

ÜK parlament naaseb tööle teisipäeval ning peaminister Boris Johnsoni valitsusel väljakutsetest puudu ei tule ajal, mil riik seisab silmitsi majandusraskustega ja vaidlustega koolide avamise üle koroonaviiruse epideemia ajal. 

Tooride ja leiboristide toetus on võrdselt 40 protsenti, teatas uuringufirma Opinium ajalehes Observer ilmunud küsitluses. See on esimest korda, kui kaks Briti suurparteid on võrdselt populaarsed pärast Johnsoni peaministriks valimist eelmisel suvel. 

Konservatiivide toetus oli koroonaviiruse kriisi alguses leiboristidest 26 protsendipunkti võrra kõrgem. 

«Alates sellest, kui Boris Johnson sai peaministriks, on tooridel olnud tavaliselt kahekohaline edumaa, mis tipnes märtsis/aprillis, kui nende tegevust pandeemia ohjeldamisel ja piiranguid hinnati kõrgelt...» ütles Adam Drummond Opiniumist. 

Tänavu teises kvartalis kahanes Briti majandus aga viiendiku võrra, rohkem kui üheski selle Euroopa naaberriigis.

Samuti kardetakse, et koolide avamisega sügisel kaasneb nakkusjuhtumite kasvamise oht ning õpetajate ametiühingud ning lapsevanemad pole olukorraga rahul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles