Vilniuses vahistati möödunud ööl 151 isikut

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahutused Vliniuses.
Rahutused Vliniuses. Foto: AFP / Scanpix

Eile Leedu pealinnas toimunud rahutuste käigus vahistasid julgeolekujõud 151 märatsejat.


Politsei teatel jäetakse 32 vahistatut eeluurimiseks vahi alla ja kahe päeva jooksul langetatakse otsus, kas nad vabastatakse. Enamikule esitati süüdistus avaliku korra rikkumises ja politseile vastuhakus ja nad lasti vabaks, teatas leedukeelne Delfi.

Politsei teatel oli kolmandik hästi organiseeritud rahutuste käigus arreteeritud märatsejatest alkoholijoobes.

Seimi siseasjade komisjoni esindaja Antano Dimaičio teatel võib tekitatud kahju ulatuda kahe miljoni litini (ligi üheksa miljonit Eesti krooni).

Viimaste andmete kohaselt sai viga 34 inimest, kellest neli viidi haiglasse. Vigastatute hulgas oli ka ametnikke ja julgeolekutöötajaid.

Eile õhtupoolikul korraldasid ametiühingud Leedu parlamendihoone ees meeleavalduse, millest võttis ligikaudu osa 7000 inimest. Protestijad avaldasid rahulolematust paremtsentristliku Andrius Kubiliuse valitsuse meetmete üle, millega üritatakse ülemaailmse finantskriisi ja majanduslanguse tõttu raskustesse sattunud Leedu raskustest välja tuua.

Sadakond agressiivselt meelestatud isikut üritasid pääseda parlamendi- ja valitsushoonesse ja loopisid neid valvanud korravalvajaid kõikvõimalike esemetega.

Inimeste tagasitõrjumiseks oli politsei sunnitud käiku laskma pisargaasi ja kummikuulid. Hilisõhtuks saadi olukord pealinnas kontrolli alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles