Tšaadis hukkus karjakasvatajate ja maaharijate vastasseisus 10 inimest

Copy
Tšaadi valitsusväelased.
Tšaadi valitsusväelased. Foto: Jerome Delay/AP

Tšaadi lõunaosas sai kokkupõrgetes maaharijate ja nomaadidest karjaste vahel surma vähemalt kümme inimest, teatas pühapäeval kohalik prokuratuur.

Enamik ohvreid tapeti matustel.

Karjakasvatajad väitsid, et kaotasid lehma, kelle jäljed viisid ühte tallu, ütles Moundou linna prokurör Brahim Ali Kolla. Lehma järele saadetud karjaste esindaja aga tapeti ning talunikud ründasid karjakasvatajaid uuesti samal päeval toimunud matustel. 

Kokkupõrked paiksete talunike ja nomaadidest araabia karjakasvatajate vahel on kasvav probleem kuivas Saheli piirkonnas, kus tülid maa pärast on sagedased. 

Suur osa vägivallast leiab aset, kui vahel ka teiselt poolt piiri Sudaanist saabuvad karjased ajavad oma loomad talunike maale, kus nad trambivad maha vilja, põhjustades vastasseise kahe kogukonna vahel.

Neljapäeval tapeti kokku kümme inimest, lausus 60 kilomeetri kaugusel Moundoust asuvalt sündmuspaigalt naasnud prokurör, kelle sõnul olid kõik ohvrid araablastest nomaadid.

Vahistati 43 vägivallas osalenud inimest, teiste seas kuus kohalikku külavanemat. 

Esmaspäeval hukkus Lõuna-Tšaadi teises piirkonnas kolm karjakasvatajat ja kaheksa maaharijat. 

Pehmema kliimaga Tšaadi lõunaosa on juba pikka aega meelitanud sinna karjakasvatajaid Saheli põhjapoolsematest kõrbepiirkondadest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles