Saksa tervishoiuminister langes homofoobse ahistamise ohvriks (6)

Postimees
Copy
Saksamaa tervishoiuminister Jens Spahn (paremal) koos ajakirjanikust abikaasa Daniel Funkega 2018. aastal.
Saksamaa tervishoiuminister Jens Spahn (paremal) koos ajakirjanikust abikaasa Daniel Funkega 2018. aastal. Foto: Agentur Baganz/imago images/Scanpix

Saksamaa tervishoiuminister Jens Spahnile sai koroonaviiruse eitajate korraldatud meeleavaldusel osaks homofoobne ahistamine. Samal ajal on kogu Saksamaa endiselt šokis nädalavahetusel Berliinis toimunud meeleavaldusest, mille käigus väideti, et USA president Donald Trump  on protestijatele appi saabunud, ja joosti tormi parlamendihoonele.

Saksamaa konservatiivsesse erakonda Kristlik-Demokraatlik Liit (CDU) kuuluv tervishoiuminister püüdis laupäeval pöörduda Nordrhein-Westfaleni liidumaal protestinud inimeste poole, ent rahvas ei lasknud tal rääkida. Selle asemel karjuti ministri suunas loosungeid «häbi», «mine minema» ja «gei-siga».

Samal päeval toimus Berliinis ligi 40 000 inimese osavõtul massimeeleavaldus koroonaviiruse leviku tõkestamiseks kehtestatud meetmete vastu. Protestide käigus püüdsid äärmuslased joosta tormi parlamendihoonele ehk Reichstagile.

 Väidetavalt alustati tormijooksu Reichstagile pärast seda, kui protestijatele öeldi, et USA president Donald Trump on saabunud Berliini neid toetama.

Ajaleht Der Tagesspiegel kirjutas, et Trumpi väidetavat saabumist kuulutas rahvamassile naisterahvas nimega Tamara K. Enne seda oli naine hüüdnud loosungeid «Meie oleme võitnud» ja «Selles [Reichstagi] hoones ei ole enam ühtegi politseinikku». Seejärel ütles naine, et kõigil tuleb nüüd USA presidendile näidata, et Berliini protestijad ei ole alla andnud.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles