Charlie Hebdo avaldas uuesti veresauna põhjustanud pilapildid

Copy
Prantsuse tänavakunstniku Christian Guemy,ehk C215 pilt, mis on pühendatud terroristide rünnakus hukkunud Charlie Hebdo toimetuse liikmetele.
Prantsuse tänavakunstniku Christian Guemy,ehk C215 pilt, mis on pühendatud terroristide rünnakus hukkunud Charlie Hebdo toimetuse liikmetele. Foto: AFP/SCANPIX

Prantsuse satiirileht Charlie Hebdo avaldas uuesti pilapildid prohvet Muhamedist, mis kutsusid esile moslemite suure pahameele ja 2015. aasta ohvriterohke terrorirünnaku toimetusele, edastas raadiojaam France Info.

Veebiversioon sai kättesaadavaks teisipäeval, trükis ilmub see kolmapäeval. 

Algselt 2005. aastal Taani ajalehes Jyllands-Posten ilmunud tosinal pilapildil kujutati muu hulgas prohvetit turbani asemel pommiga peas. Lisaks neile avaldati ühe terrorirünnakus hukkunud kunstniku karikatuur.

"Me ei lähe kunagi peitu. Me ei anna kunagi alla," ütles väljaande juht Laurent "Riss" Sourisseau.

Pilapiltide avaldamine seondub terroristide arvatavate mahitajate üle alanud kohtuprotsessi algusega.

2015. aasta 7.-9. jaanuarini ründasid relvastatud isikud esmalt Pariisis satiirilehe Charlie Hebdo toimetust, tapsid linna lõunaservas politseinik Clarissa Jean-Philippe'i ja ründasid juudi ostukeskust pealinnast idas. 

Kaksteist inimest hukkus lehetoimetuses ja neli ostukeskuses. 

Politsei tuvastas kolm ründajat, kes kõik hukkusid tulevahetustes, ning kinnitas, et nad koordineerisid oma tegevust äärmusrühmitusega Islamiriik. 

Tollal president olnud Hollande ütles, et džihadistid ebaõnnestusid oma püüdes esile kutsuda religioosset või rassiviha, kuna elanikkonna reaktsioon "oli märkimisväärne". 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles