Kreml lubab Navalnõi asjas täielikku koostööd (3)

Copy
Moskva Kreml.
Moskva Kreml. Foto: Caro/Rupert Oberhauser

Kreml kinnitas kolmapäeval, et Venemaa on valmis opositsioonijuht Aleksei Navalnõi juhtumi asjas täielikku koostööd tegema.

Berliini sõjaväelabori kinnitusel mürgitati Navalnõi Novitšoki perekonda kuuluva närvimürgiga. 

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov kinnitas ajakirjanikele koostöövalmidust.

«Üldiselt me kinnitame, et oleme selles küsimuses valmis ja meil on ka huvi täieliku koostöö ja andmevahetuse vastu Saksamaaga,» edastas Peskovi sõnu uudisteagentuur RIA Novosti.

«Oleme taaskord olukorra tunnistajateks, kus meie partnerid teevad parema meelega häälekaid avalikke sõnavõtte esitamata sealjuures mingisuguseid fakte ja samal ajal lähevad täielikult mööda igasugustest ametlikest ja seaduslikest koostöökanalitest,» edastas uudisteagentuur Interfax Venemaa välisministeeriumi seisukohta.

Välisministeerium vihjas ühtlasi, et Saksamaa eesmärgiks on vaid õigustada uusi Venemaa vastaseid meetmeid.

«On selge miks nad kasutavad megafonidiplomaatiat ja asendavad normaalse koostöö uurimisel informatsioonikampaaniaga,» jätkati avalduses.

«Kui aga nende tegelikuks eesmärgiks on teostada põhjalik uurimine kohtu- ja meditsiiniametnike kaasamisel, siis kutsume neid üles koostööle ja informatsiooni vahetamisele,» lisas ministeerium.

Berliin teatas, et Saksa sõjaväe keemiarelvalaboris läbi viidud testid näitasid ilma kahtluseta, et Navalnõi mürgitati Nõukogude Liidus välja töötatud närvimürgiga Novitšok, mida peetakse ohtlikumaks kui sariin ja VX.

Sama ainega püüti 2018. aastal Suurbritannias tappa endist Venemaa topeltagenti Sergei Skripali. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles