NATOle ja Valgele Majale teeb Navalnõi mürgitamine tõsist muret (2)

Copy
Valge maja
Valge maja Foto: Yuri Gripas/Reuters/ Scanpix

Valge Maja teatas kolmapäeval, et on sügavalt mures seoses Saksamaa kinnitusega, et Vene presidendi Vladimir Putini väsimatu kritiseerija Aleksei Navalnõi mürgitati Venemaal. Sarnase avalduse tegi ka NATO peasekretär Jens Stoltenberg.

«Aleksei Navalnõi mürgitamine pälvib täielikku hukkamõistu,» kirjutas riikliku julgeolekunõukogu pressiesindaja John Ullyot Twitteris, juhtides tähelepanu asjalolule, et mürk oli Novitšok, mida Venemaa on varemgi kasutanud. 

«Me teeme töötame koos liitlaste ja rahvusvahelise kogukonnaga, et panna need Venemaal viibivad isikud vastutama, kuhu ka tõendid ei osutaks, ning piirata nende pahaloomulise tegevuse rahastamist,» lausus ta.

«Venemaa rahval on õigus väljendada oma vaateid vabalt, kartmata ükskõik millist kättemaksu, ja kindlasti mitte keemiarelvaga.»

NATO peasekretär Stoltenberg pidas mürgitamist šokeerivaks. «Saksa valitsus teatas, et Aleksei Navalnõi langes Novitšoki rühma kuuluva närvimürgiga toime pandud rünnaku ohvriks. See on šokeeriv ning ma mõistan selle täielikult hukka.» 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles