Jaapani lähistel otsitakse arvatavalt põhja läinud laeva 40 inimesega

Copy
Kaubalaeva Gulf Livestock 1 filipiinlasest meeskonnaliige päästmise ajal Jaapani Amami Ōshima rannikust läänes 2. september 2020.
Kaubalaeva Gulf Livestock 1 filipiinlasest meeskonnaliige päästmise ajal Jaapani Amami Ōshima rannikust läänes 2. september 2020. Foto: Jaapani rannavalve/Reuters/Scanpix

Jaapani päästjad otsisid neljapäeval kariloomi vedanud 43 meeskonnaliikmega kaubalaeva, mis ühe ellujäänu sõnul läks päev varem Jaapani lõunaosas asuva saare lähistel põhja, teatas rannavalve. 

Filipiinlasest meeskonnaliige päästeti kolmapäeva õhtul pärast seda, kui Jaapani seirelennuk P-3C ta merel hulpimas tuvastas. Mees kandis päästevesti ja lehvitas tähelepanu tõmbamiseks.  

Hea tervise juures mehe sõnul läks alus enne põhjaminekut ümber, ütles rannavalve pressiesindaja Yuichiro Higashi. 

Laev Gulf Livestock 1 kandis 5800 lehma ning oli Jaapani Amami Ōshima saarest läänes, kui see edastas kolmapäeva hommikul abiteate. Laeva abikutsungi täpset põhjust ei teata, kuid merel valitsesid keerulised ilmastikutingimused taifuuni Maysak tõttu. 

Praeguseks on taifuun piirkonnast edasi liikunud ja päästeoperatsioonideks on tingimused sobivad, ütles rannavalve esindaja. 

Laeval oli 39 meeskonnaliiget Filipiinidelt, kaks Uus-Meremaalt ja veel kaks Austraaliast. 

Laev kuulub Araabia Ühendemiraatide ettevõttele Gulf Navigation ja lahkus Uus-Meremaa Nepieri sadamast augusti keskpaigas ning oli teel Hiina idarannikule Tangshani. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles