Facebook keelab nädal enne USA valimisi poliitilised reklaamid

Copy
3D trükitud Facebooki logo.
3D trükitud Facebooki logo. Foto: Reuters / Scanpix

Facebook teatas, et keelab valeinfo levitamise vastase sammuna nädal enne USA presidendivalimisi poliitiliste reklaamide avaldamise.

Sotsiaalmeediahiid lubas, et uurib kõiki enneaegseid võiduteateid, ja ütles, et kui kandidaat üritab end enne viimaste häälte lugemist võitjaks kuulutada, pannakse tema postitustele viide, mis suunab inimesed ametlike tulemuste juurde.

«Mulle teevad muret väljakutsed, millele inimesed võivad valides põrgata. Ma olen mures ka selle pärast, et meie riik on nii lõhestunud ja kuna valimistulemuste lõplik selgumine võib võtta päevi või isegi nädalaid, võib tekkida üle riigi kodanikurahutuste oht,» ütles Facebooki tegevjuht Mark Zuckerberg.

USA demokraadid on ammu hoiatanud, et president Donald Trump ja tema toetajad võivad 3. novembri valimiste järel valeväidetega kaost külvata.

Valimised viiakse läbi koroonaviirusest põhjustatud ennenägematu tervishoiu- ja majanduskriisi tingimustes, olukorra muudavad veel keerulisemaks ühiskondlikud rahutused ja protestid rassivägivalla vastu.

Koroonaviiruse tõttu antakse suur osa häältest ilmselt posti teel. See võib aga tulemuste teatavakssaamise protsessi venima jätta, mis omakorda on soodsaks pinnaseks igasuguste kuulduste ja paranoiade tekkele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles