Sri Lanka ranniku lähedal triivib põlev naftatanker

Copy
Sri Lanka ranniku lähedal põlev naftatanker New Diamond.
Sri Lanka ranniku lähedal põlev naftatanker New Diamond. Foto: Reuters / Scanpix

Sri Lanka ja India laevad ja lennukid püüavad kustutada teist päeva lõõmavat tulekahju Sri Lanka ranniku lähedal triivival naftatankeril.

Tanker triivib ja võib jõuda Sri Lanka rannikule 38 tunni jooksul, ütles reedel riigitelevisioonis Sri Lanka merekeskkonna kaitseagentuuri direktor Terney Pradeep. See tähendaks kohaliku aja järgi laupäeva hilisõhtut.

Tuli pole veel levinud tankeri naftamahutitesse ning Sri Lanka mereväe andmetel pole teateid ka lekke kohta, kuid keskkonnaametnik hoiatas võimaliku kahju eest juhul, kui tekib leke või peaks toimuma plahvatus.

«Kahjud võivad suureneda juhul, kui laev peaks tulekahju tagajärjel plahvatama. Kui see juhtub, võib tekkida hiigelkahju,» lausus Terney televisioonis üle kantud avalduses.

Tanker New Diamond oli umbes 38 meremiili kaugusel Sri Lankast, kui mootoriruumi katlast algas neljapäeva hommikul tulekahju. Üks meeskonnaliige sai tulekahjus vigastada. Teine meeskonnaliige, kes esialgu kadunuks kuulutati, hukkus katla plahvatuses.  Ülejäänud 21 meeskonnaliiget lahkusid vigastamatutena laevalt.

Terney sõnul triivib laev nüüd kalda poole kiirusega 0,7 meremiili tunnis. «Juhul, kui pärast laeva ranniku lähedale jõudmist toimub naftaleke, võib rannik saada suuri kahjusid.»

Sri Lanka laevastik saatis vastuseks neljapäevasele tuletõrjehäirele välja neli laeva, pärast seda on tulekahju kustutamisega ühinenud veel mitu laeva ja lennukeid Sri Lankalt ja Indiast.

«Tuli ikka möllab,» lausus reede hommikul Sri Lanka mereväe kõneisik Indika Silva, lisades, et tuli pole veel jõudnud laeva naftamahutitesse ning ühegi lekke kohta infot pole.

Tankeri 23-liikmelises meeskonnas on 18 filipiinlast ja 3 kreeklast. Hukkunud ja vigastatud meeskonnaliikmed olid filipiinlased.

Hukkunud meeskonnaliige kuulutati esialgu kadunuks ning reedel teatas Sri Lanka laevastik meeskonnalt saadud esialgse info põhjal, et kadunuks kuulutatud liige «hukkus katla plahvatuses».

Tankeri kolmas mehaanik viidi vigastustega haiglasse. Tema seisund on stabiilne, ütles Silva.

Tankeri pardal on 270 000 tonni toornaftat, mis pidi transporditama Kuveidi Mina Al Ahmadi sadamast India Paradipi sadamasse, kus asuvad India riikliku naftakorporatsiooni naftatöötlemistehased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles