Kiiev: Ukraina vastab karmilt Valgevene sammudele, mitte sõnadele (1)

Copy
Dmõtro Kuleba
Dmõtro Kuleba Foto: VALENTYN OGIRENKO / POOL/EPA/Scanpix Baltics

Ukraina vastab karmilt Valgevene võimude sammudele, kuid mitte nende tegudele, ütles reedel Ukraina välisminister Dmõtro Kuleba. 

«Kui ma mainisin karme meetmeid, siis ma mõtlesin, et me vastame karmilt Valgevene sammudele, mitte Valgevene sõnadele. Kahjuks me näeme Valgevene ja Venemaa retoorika eskaleerumist ja absoluutselt ebaloogilisi teooriaid Ukraina osaluse kohta Valgevene olukorra destabiliseerimisel, mis ei ole kindlasti tõsi; samuti teooriaid (Vene aktivisti Aleksei) Navalnõi mürgitamise kohta. Retoorikat on palju. Me vastame sellistele asjadele sõnaselgelt,» ütles Kuleba pressibriifingul. 

«Igale sõnavõtule vastatakse verbaalselt ja igale sammule vastatakse teoga,» ütles ta. 

Kuleba ütles varem intervjuus uudisteportaalile Gazeta.ua, et Kiiev on valmis astuma karme samme, kui Valgevene ebasõbralikud käigud ei lõppe ja oht kasvab. Ukraina vastus oleks midagi enamat kui Ukraina suursaadiku kutsumine arupärimisele. 

Valgevene president Aleksandr Lukašenko nimetas neljapäeval riigid, mis tema hinnangul sekkuvad Valgevene siseasjadesse ja orkestreerivad riigis pärast valimisi puhkenud meeleavaldusi. Lukašenko peab nendeks riikideks Poolat, Tšehhit, Leedut ja Ukrainat. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles