USA president pole veel näinud tõendeid Navalnõi mürgitamise kohta (1)

Copy
President Donald Trump.
President Donald Trump. Foto: Drew Angerer/AFP

USA president Donald Trump ütles reedel ajakirjanike küsimustele vastates, et pole esialgu veel näinud tõendeid Venemaa opositsiooniliidri Aleksei Navalnõi mürgitamise kohta.

«Ma ei tea täpselt, mis juhtus. Ma arvan, et see on traagiline ja see on kohutav ning selline asi ei tohiks juhtuda,» ütles Trump.

«Me pole veel ühtegi tõendit näinud, kuid ma uurin seda asja kindlasti,» ütles Trump pressikonverentsil. Presidendi sõnul on ta Saksamaa versioonist kuulnud, kuid Ühendriikidel pole veel olnud ligipääsu nende uurimistulemustele.

«Kui see on tõsi, siis ma vihastan kõvasti,» märkis Trump.

Saksamaa on kinnitanud, et Navalnõi mürgitati Novitšokiga, sama kemikaaliga, millega püüti kahe aasta eest Inglismaal Salisburys tappa endine Vene topeltagent Sergei Skripal ja tema tütar. Rünnak Navalnõile on pälvinud ulatuslikku rahvusvahelist hukkamõistu.

Vene asevälisminister Aleksandr Gruško ütles varem päeval Euroopa Liidu Venemaa delegatsiooni juhile Markus Edererile, et opositsiooniliidri Aleksei Navalnõi mürgitamist ei tohiks politiseerida ja Venemaad tõendeid esitamata süüdistada. 

Umbes samasisulise avalduse tegi hiljem ka peamiselt Saksamaa võimude poole pöördunud Venemaa välisminister Sergei Lavrov.

Vene pool rõhutas vajadust kasutada mürgitamise asjaolude selgitamiseks olemasolevaid Vene-Saksa õiguslikke mehhanisme.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles