Kliimaaktivistid takistasid Ühendkuningriigis ajalehtede trükkimist (1)

Copy
Meeleavaldajad takistamas pääsu Broxbourne'i trükikotta.
Meeleavaldajad takistamas pääsu Broxbourne'i trükikotta. Foto: PA / Scanpix

Kliimamuutuse vastu protestijad blokeerisid laupäeval Suurbritannias kaks trükikoda, et takistada paljude üleriigiliste ajalehtede jõudmist tellijateni.

Aktivistidel on käsil kümnepäevane protestilaine, millega nõutakse reageerimist kliimamuutusele ja teistele keskkonnaprobleemidele.

Rühmitus Extinction Rebellion (XR) võttis sihikule Londoni põhjaosas ja Liverpooli lähedal asuvad trükikojad, põhjustades The Timesi, Daily Telegraphi ja The Suni ilmumise hilinemise.

Teid blokeeriti autode ja muude vahendite abil, et juhtida tähelepanu meediaettevõtete ebaõnnestumistele kliima ja keskkonnaga seotud hädaohtude teavitamisel.

XR-i sõnul sihtisid nad eeskätt Rupert Murdochi kontrollitud News Corp.-i väljaandeid, aga ka parempoolseid lehti nagu The Daily Mail ja The London Evening Standard.

Politsei teatel peeti kahes kohas kinni kokku 63 inimest.

Trükitöösturid viisid trükkimise üle teistesse trükikodadesse ning lehetellijate ees vabandati hilinemise pärast. 

Siseminister Priti Patel nimetas Twitteris XR-i aktsiooni lubamatuks ning ütles, et see oli rünnak vaba ajakirjanduse, ühiskonna ja demokraatia vastu. 

Ka opositsioonilise Tööpartei väliskaubanduse kõneisik Emily Thornberry pidas seda laadi protesti valeks. Tema sõnul kannatasid eeskätt koju ajalehti oodanud vanainimesed. 

2018. aastal tegutsema hakanud XR alustas kümnepäevast protestilainet sel teisipäeval. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles