Briti politsei võttis kinni Birminghami pussitamistes kahtlustatava

Copy
Politseiuurijad tegutsevad Birminghami noarünnakute ühel toimumispaigal.
Politseiuurijad tegutsevad Birminghami noarünnakute ühel toimumispaigal. Foto: AFP / Scanpix

Briti politsei võttis kinni 27-aastase mehe, keda kahtlustatakse seoses Birminghami nädalavahetuse noarünnakutega, teatas esmaspäeval politsei.

Tõeäoliselt juhuslikud rünnakud leidsid aset Suurbritannia suuruselt teise linna keskuse neljas eri paigas; ohver oli 23-aastane Jacob Billington, kes oli oma sõpradega aega veetmas. Veel neli inimest sai kergemalt haavata. 

«Ta oli lõbus, hooliv ja imeline inimene, kes meeldis kõigile, kellega ta kohtus,» ütles ohvri pere järelehüüdes.

Kriitilises seisundis on haiglas ka üks Billingtoni samuti 23-aastane sõber. Veel said üliraskelt viga 30-aastane mees ja 22-aastane naine, keda rünnati linnakeskuse erinevais paigus kella poole ühe ja poole kolme vahel öösel. 

West Midlandsi politsei teatel kahtlustatakse kinnivõetut ühes mõrvas ja seitsmes mõrvakatses. Kahtlusalune võeti kinni kella nelja paiku öösel Selly Oaki piirkonnas.

Samas peeti kinni veel kolm inimest, keda kahtlustatakse ründaja abistamises. 

«Politseinikud tegid kogu eilse ja täna varajaste hommikutundideni tööd, et selgitada välja mees, kes meie arvates vastutab nende kohutavate kuritegude eest,» ütles Birminghami politseiülem Steve Graham.

«Kindlasti on see (kinnivõtmine) võtmetähtsusega areng, kuid meie uurimine jätkub,» lisas ta.

Politsei sõnul püüavad nad kindlaks teha toimunu motiivi. 

«Meil ei ole mingit vihjet, et ajend oli rassistlik, homofoobne või jõukudega seotud,» märkis Graham. 

Birmingham on üks riigi etniliselt kirjumatest linnadest ning seal on palju jõuguvägivalda. Jaanuaris 2003 hukkus jõukude tulevahetuses kaks juhuslikult möödunud teismelist tütarlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles