Beiruti plahvatuse ellujäänu otsingutel elumärke enam ei tuvastatud

Copy
Otsingutele kaasatud vabatahtlikud ja päästemeeskond proovisid rusude alt leida viimast ellujäänut, ent neid ei saatnud edu.
Otsingutele kaasatud vabatahtlikud ja päästemeeskond proovisid rusude alt leida viimast ellujäänut, ent neid ei saatnud edu. Foto: MOHAMED AZAKIR/REUTERS/Scanpix

Liibanoni plahvatuse rususid kammivad päästetöötajad ütlesid laupäeval, et ei ole tuvastanud enam elumärke ühes kokkukukkunud hoones pärast seda, kui sensor oli tuvastanud seal südamelööke. 

Plahvatus Beiruti sadamas nõudis 4. augustil vähemalt 191 inimese elu. Kuu aega hiljem on jätkuvalt kadunud seitse inimest. 

Kolmapäeva öösel haistis Tšiili päästjate jälituskoer ühe hoone rusude juures lõhna ning spetsiaalsed sensorid tuvastasid seal südamelööke. Kuid pärast kolm päeva kestnud töid ütles Tšiili päästeekspert Francesco Lermanda, et elumärke rusude all enam tuvastatud ei ole. «Kahjuks võime täna öelda, et tehniliselt pole meil hoones enam elumärke,» ütles ta meediale laupäeva õhtul. 

Kaks päästjat sisenesid laupäeval viimasesse õõnsusesse, kus võis veel olla hapnikku ning ei leidnud seal kedagi. Töö jätkub, et tagada rusude ohutus ning et ühtegi ohvrit sinna ei jääks, sõnas Lermanda. 

Insener Riyadh al-Assad ütles laupäeva pärastlõunal, et töölised on eemaldanud kaks kihti rususid ja jõudsid trepikojani, kust ei leitud mitte kedagi. 

Tsiviilkaitseagentuuri operatsioonide juhataja George Abou Moussa ütles laupäeva hommikul, et ellujäänute leidmine on praeguseks väga ebatõenäoline. Samas ütles tsiviilkaitse töötaja Qassem Khater, et tema meeskond ei kavatse pingutusi lõpetada, isegi kui esineb varisemisoht. 

Liibanon on palunud päästetöödel välisriikide abi ja praeguseks on suundunud sinna eksperdid Tšiilist, Prantsusmaalt ja USAst. 

Reedel peeti Liibanonis ohvrite auks vaikuseminut. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles