Igor Taro Valgevene kroonika 08.09 (6)

Igor Taro
Copy
Valgevene on uut lehte pööramas.
Valgevene on uut lehte pööramas. Foto: Heleri Kuris

Viimases hädas oma passi puruks rebinud opositsioonitegelasel Maria Kalesnikaval õnnestus riiki jääda. Samal ajal jätkavad Valgevene võimud repressioonidega ja Kremli propagandistid püüavad Aljaksandr Lukašenkat rehabiliteerida.

Maria Kalesnikaval õnnestus vältida riigist väljaviskamist

Vangistuses viibiva opositsioonitegelase Viktar Babarõka kõneisiku Maria Kalesnikava saatus oli ebaselge rohkem kui terve ööpäeva. Pärast esmaspäevast inimröövi Minski kunstimuuseumi kõrvalt, kui ta päise päeva ajal topiti tundmatute isikute poolt numbrimärkideta mikrobussi, eitas Valgevene siseministeerium, et naine on kinni peetud.

Kuna tema sugulaste ja lähedaste kõrval oli ka Kalesnikava korduvalt kinnitanud, et ei lahku Valgevenest saagu mis saab, isegi kui teda sunnitakse, andsid pereliikmed õhtul sisse tagaotsimisteate.

Selgus saabus järgmisel päeval, kui Ukraina siseminister Anton Geraštšenko kinnitas oma Facebooki-lehel, et Kalesnikavaga samal ajal kadunud koordinatsiooninõukogu liikmed Anton Rodnenkov ja Ivan Kravtsov olid viidud üle Ukraina piiri, kuid Kalesnikaval õnnestus teel piirile autost välja hüpata ning rebida pass tükkideks.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles