Putini heategevuslik maal müüdi 37 miljoni eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene peaministri Vladimir Putini maal läbi akna paistvast lumesajust, mille poliitik maalis heategevusliku oksjoni tarvis, müüdi laupäeval 37 miljoni rubla eest (ligi 13,5 miljonit Eesti krooni).


Maali ostis ära Moskva galerii «Meie kunstnikud» omanik Natalja Kurnikova.

Maal, millel traditsiooniliste Vene kardinatega akna taga langevad lumeräitsakad, näidati ajakirjanikele Putini kodulinnas Peterburis kolmapäeval.

Et oleks selge, et tegemist on Vene ühe mõjukaima poliitiku loominguga, kirjutas Putin maali ülaserva suurte tähtedega oma allkirja.

Maal läks laupäeval oksjonile veel tosina teise pildiga, mille maalisid Venemaa kuulsused. Enamuse maalide alghinnaks oli 20 000 rubla, ent Putini maali eest küsiti kohe viit miljonit.

Juudoss musta vöö välja teeninud Putinit on küll pildistatud jahil, kuid oma kunstnikuannet on ta seni vaka all hoidnud. «Niipalju kui mina tean, on see teine kord, mil Putin pintsli kätte on võtnud,» ütles Gavrjuškin. «See sai tal 20 minutiga valmis.»

Oksjonil teenitud rahaga on kavas avada vähihaiguste diagnoosimise kabinet Peterburi lastehaiglas, osa rahast annetatakse Tsarskoje Selos asuva Püha Katariina kiriku taastamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles