Hispaania Kanaari saartele saabus 300 migranti, avastati üks hukkunu (1)

Copy
Migrandid
Migrandid Foto: FEDERICO SCOPPA / AFP

Hispaania rannavalve päästis Kanaari saarte lähistel mitmest paadist umbes 300 migranti, sealjuures avastati ka üks surnukeha, ütlesid kolmapäeval ametnikud.

Täpne arv 283 oli kõrgeim Kanaari saartele ühe ööpäeva jooksul saabunud migrantide arv alates 2007. aastast, ütles abiorganisatsiooni Punane Rist pressiesindaja. 

Hispaania valitsuse teatel võeti migrandid pardale kaheksalt paadilt Marokost läänes.

Surnukeha avastati aluselt, mille pardal oli 57 migranti, sealjuures üks laps ja kaks naist, ning mis avastati teisipäeval Tenerife saare lähistel, ütles rannavalve pressiesindaja. 

Kolmapäeva hommikul päästsid Hispaania rannavalvurid 126 migranti kolmelt paadilt, mis avastati Gran Canaria, Lanzarote ja Fuerteventura saarte lähistelt. 

Viimastel päevadel saabunud enam kui 300 migranti majutatakse ajutises laagris Gran Canaria Arguineguíni sadamas. Saarte ametlikud vastuvõtukeskused uusi sisserändajaid mahutada ei suuda. 

Meretee Lääne-Aafrikast Kanaaridele on äärmiselt ohtlik, kuid migrandid on hakanud seda ühe enam ette võtma pärast seda, kui teekonda üle Vahemere üha enam tõkestada püütakse. 

Ränne Kanaaridele on kasvanud sel aastal seitsmekordselt, võrreldes sama perioodiga mullu. 31. augusti seisuga oli tänavu saarestikule saabunud 3933 inimest. 

Alates 1. jaanuarist 19. augustini hukkus teel Kanaaridele vähemalt 239 migranti. Mullu  hukkus kokku 210 ja 2018. aastal 43 sisserändajat, seisab Rahvusvahelise Migratsiooniorganisatsiooni (IOM) andmetes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles