Hiina internetihiid ByteDance peab TikToki osas USA võimudega kõnelusi

Copy
Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Hiina internetihiid ByteDance peab USA võimudega läbirääkimisi võimaluste üle, mis aitaksid vältida videorakenduse TikToki müümist, teatas kolmapäeval väljaanne Wall Street Journal.

TikTok on olnud Washingtoni ja Pekingi vahelise diplomaatilise tormi keskmes.

Donald Trump andis augusti alguses ameeriklastele korralduse lõpetada 45 päeva jooksul ärisuhted TikToki Hiina emafirmaga ByteDance. Sisuliselt seadis see samm sundtähtaja TikToki müümiseks USA firmale.

TikToki tahavad osta USA jaemüügihiid Walmart koostöös Microsoftiga ja eraldi huvi on üles näidanud ka tehnoloogiahiid Oracle.

TikTok on esitanud hagi, mis vaidlustab USA valitsuse poolse sotsiaalmeediarakenduse survestamise ja väited, et rakendust saab kasutada ameeriklaste järele luuramiseks.

TikTok, mida on Ühendriikides alla laaditud 175 miljonil korral ning enam kui miljard korda kogu maailmas, väidab hagis, et Trumpi määrus tõlgendab valesti rahvusvahelise eriolukorra majandusvolituste seadust, sest rakendus, mille kasutajad jagavad tihti mängulisi lühikesi videoklippe, ei ole «ebatavaline ja erakorraline oht».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles