Koroonasümptomitega türkmeenid väldivad surmasüsti hirmus haiglaid

Copy
Türkmenistani pealinna Aşgabati elanikud ühistranspordis maski kandmas. Valitsuse sõnul soovitatakse maski kanda tolmu tõttu, sest koroonaviirus riiki ametlikel andmetel levinud ei ole.
Türkmenistani pealinna Aşgabati elanikud ühistranspordis maski kandmas. Valitsuse sõnul soovitatakse maski kanda tolmu tõttu, sest koroonaviirus riiki ametlikel andmetel levinud ei ole. Foto: VYACHESLAV SARKISYAN/REUTERS/SCANPIX

Kui Türkmenistani politseinik Sapa Gurbangulyev end juuni lõpus kehvasti tundis, ei kujutanud ei ta ise ega tema lähedased ette, et tal on elada vaid mõned päevad. 

Tööpostil kõrgesse palavikku jäänud mehel ei tuvastanud kiirabi esialgu tõsist terviseriket ja ta toimetati koju. Paari päeva jooksul tõusis tal palavik kord kõrgemale, kord langes taas madalamale. Kuna täielikust tervenemisest märke polnud, viidi ta kohalikku nakkushaiguste kliinikusse.

Haiglast lähedastele helistades kõlas mees kummaliselt. Ta ütles abikaasale, et talle ei anta hapnikku ja et tema elu on ohus. Ta palus naisel end kiiresti haiglast välja toimetada. 

Ent naisel ei lubatud kehtestatud karantiinireeglite tõttu haiglasse siseneda. Kuuldes oma naist haigla väravate juures, olevat haiglavoodis lebanud politseinik öelnud: «Nüüd teevad nad mulle süsti ja tapavad mu.»

Pool tundi hiljem tulid arstid hoonest välja ja teatasid politseiniku abikaasale, et tema mees on surnud.

Tegemist on vaid ühe omataolise näitega. Kümned türkmeenid on viimastel nädalatel kohalikule meediale teatanud, et nende lähedastele, kellel paistsid olevat Covid-19 sümptomid, süstiti midagi, mis nad tappis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles