Barnier: kõnelused ÜK-ga on blokeeritud, kuid EL tahab endiselt lepet

Copy
ELi pealäbirääkija kõnelustel Ühendkuningriigiga Michel Barnier leiab, et praeguse asjade seisu juures on üksmeelel jõudmine ebatõenäoline.
ELi pealäbirääkija kõnelustel Ühendkuningriigiga Michel Barnier leiab, et praeguse asjade seisu juures on üksmeelel jõudmine ebatõenäoline. Foto: Euroopa Liit / Xinhua / CHINE NOUVELLE / SIPA / Scanpix

Euroopa Liidu pealäbirääkija Michel Barnier hoiatas neljapäeval, et kaubanduskõnelused Suurbritanniaga on blokeeritud, kuid Brüssel tahab endiselt lepet, seda hoolimata tõsistest vaidlustest.

Barnier ütles pärast Londonis peetud kaheksandat läbirääkimiste vooru avalduses, et «keegi ei tohiks alahinnata leppeta" stsenaariumi praktilisi, majanduslikke ja sotsiaalseid tagajärgi».

Barnieri sõnul näitas Euroopa Liit paindlikkust, et teha tööd ÜK nõndanimetatud punaste joontega ja leida lahendusi, mis täielikult austaksid ÜK suveräänsust.

Ta süüdistas aga Londonit, et see pole samaga vastanud, seal hulgas «keeldudes lisama õiglase konkurentsi asendamatuid tagatisi tulevasse leppesse, nõudes samas vaba ligipääsu meie turule».

Briti pealäbirääkija David Frost ütles omakorda, et edusamme tuleb teha sel nädalal, kui tahetakse saavutada kokkulepe EL-i tippkohtumiseks oktoobri keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles