Iisrael alustas Gazas ühepoolset vaherahu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli peaminister Ehud Olmert
Iisraeli peaminister Ehud Olmert Foto: PAUL HANNA/REUTERS

Iisraeli peaminister Ehud Olmert kuulutas välja ühepoolse relvarahu Gaza sektoris.


Olmert lisas, et 22 päeva kestnud sõjategevusega saavutas Iisrael kõik oma eesmärgid, vahendas AFP.

Iisrael peatab oma rünnakud Gaza sektoris kohaliku aja järgi 02.00 pühapäeva öösel, kuid mõned sõjaväelased jäävad veel sektorisse, et vastata võimalikele Hamasi rünnakutele.

Islamistlik Hamasi liikumine aga teatas, et ei ole nõus ühegi Iisraeli sõduri kohalolekuga Gaza sektoris.

Olmerti sõnul sai Hamas lüüa sõjaliselt ning hävitatud on raketitehaseid ja tosinaid salakaubatunneleid, mille kaudu islamiliikumist relvadega varustati.

Mõned tunnid pärast vaherahu väljakuulutamist langesid Gazast pärit viis raketti piirilinna Sderot lähistele ning toimus lühike tulevahetus, vahendab BBC.

Alates relvakonflikti algusest 27. detsembril on Palestiina poolel hukkunud ligi 1200 inimest, Iisraeli poolel on hukkunuid 13.



USA ja ÜRO on vaherahu välja kuulutamist tervitanud ning rõhutanud taas, et konflikti osapooled peaksid vastastikkused rünnakud lõpetama.



Humanitaarabi organisatsioonid avaldasid muret selle üle, et läbipääsud Gazasse ei avata täielikult kui Hamas vaherahuga ei liitu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles