Peking kehtestab piirangud kõigile USA diplomaatidele Hiinas

Copy
USA saatkond Pekingis.
USA saatkond Pekingis. Foto: EPA / Scanpix

Peking kehtestab piirangud kõigile USA diplomaatidele Hiinas, vastates nii oma saatkonna töötajate tegevuse kitsendamisele Ühendriikides, teatas reedel välisministeerium.

Täpsustamata vastumeetmed rakendatakse kõigile USA saatkonna ja konsulaarosakondade töötajatele ning need kehtivad ka Hongkongi peakonsulaadi kohta, lisas ministeerium.

«Kannustamaks USA-d oma valedest otsustest võimalikult kiiresti loobuma saatis Hiina pool hiljuti diplomaatilise noodi, milles teatatakse vastupiirangutest USA saatkonnale ja konsulaatidele, seal hulgas Hongkongi peakonsulaadile.»

Hiina ähvardas mõne päeva eest vastata USA uutele piirangutele nagu nõue taotleda luba ülikooli külastamiseks või kohtumiseks kohalike ametnikega.

USA välisminister Mike Pompeo ütles eelmisel nädalal, et meetmetega vastatakse Hiinas pikka aega levinud Ameerika diplomaatide kontrollimisele.

Hiina välisministeerium lisas reedeses avalduses, et tema diplomaatilisele personalile kehtestatud arvukad piirangud on rikkunud kahe riigi suhted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles