Sajad naised avaldasid taas Minski kesklinnas meelt

Copy
Märulimiilits 12. septembril Minskis naiste protestiüritusel osalejaid kinni võtmas.
Märulimiilits 12. septembril Minskis naiste protestiüritusel osalejaid kinni võtmas. Foto: AFP / Scanpix

Sajad naised kogunesid laupäeval Minski kesklinnas meelt avaldama, jõustruktuurid alustasid kohe ka osavõtjate kinnivõtmist, teatasid Valgevene meediakanalid.

«Naised alustasid marssi skandeerides »liikumine on elu« ja »me oleme jalutamas«. Kui nad ümber linnavalitsuse liikusid, kasvas nende arv kahekordseks ja jõudis tuhandeni. Miilitsajõud alustasid kinnivõtmisi,» edastas onliner.by.

Pealtnägijate teatel püüdsid mõned naised blokeerida väikebusse kinnivõetutega ja moodustasid inimkette, et protesteerida kinnivõtmiste vastu.

Minski miilitsa pressiteenistus kinnitas Interfaxile, et inimesi on kinni võetud.

«Me kinnitame, et sanktsioneerimata massiüritusest osavõtjaid on kinni võetud,» ütles Minski miilitsa kõneisik Natalja Ganusevitš.

Inimõigusühenduse Vjasna andmetel on kinni võetud üle 30 inimese, nende seas ka telekanali Belsat kaks ajakirjanikku, kes protestiüritust voogedastusena kajastasid.

Valgevenes on alates 9. augusti presidendivalimistest korraldatud proteste, võime süüdistatakse president Aleksandr Lukašenkale võidu andnud valimiste tulemuste võltsimises ja nõutakse tema tagasiastumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles