Lukašenka: läänepiirilt võidakse üksused tagasi kutsuda (2)

Copy
Valgevene president Aljaksandr Lukašenka on viimasel kümmekonnal päeval korduval ringi liikunud, automaat käes ja soomusvest seljas.
Valgevene president Aljaksandr Lukašenka on viimasel kümmekonnal päeval korduval ringi liikunud, automaat käes ja soomusvest seljas. Foto: Belta/AFP/Scanpix

Valgevene president Aljaksandr Lukašenka kohtus laupäeval jõuametkondade juhtidega ning märkis, et läänepiirilt võidakse sinna täiendavalt saadetud üksused tagasi kutsuda, kui NATOsse kuuluvad naaberriigid lõpetavad piiriäärsed õppused.

«Esimene küsimus – olukorrast läänepiiril. Tahaks kuulata kaitseministri ja kindralstaabi ülema raportit sellest, milliseid tegevusi te lähiajal meie armeele välja pakute. See tähendab, kui NATO väed Poolas, Leedus põhimõtteliselt lõpetasid niinimetatud õppused ega liigu seal rohkem, tuleb meil adekvaatselt reageerida,» tsiteeris uudisteagentuur BelTA presidendi sõnu.

«Me ei saa seal pikka aega ilma hädavajaduseta hoida relvajõude sellises mahus. Veelgi enam, see ei ole odav,» sõnas Lukašenka.

«Kui aga seal endiselt toimuvad needsamad sündmused nagu kuu aega tagasi, siis millised on teie ettepanekud, kuidas me reageerime sellega seoses? Ühesõnaga, meie relvajõudude edasine tegevus läänepiiril lähtub sellest olukorrast, mis areneb Poolas ja Leedus?» küsis ta.

Lukašenka nõudis laupäevasel kohtumisel ka seda, et talle kantaks ette ühiskondlik-poliitilisest olukorrast riigis.

«Siseminister kannab meile ette ühiskondlik-poliitilisest olukorrast kogu riigis. Me tavaliselt tammume siin, Minskis, aga riik ei ole nii väike. Sestap tahaks kuulda, milline on olukord,» sõnas ta.

Valgevenes on alates 9. augustist korraldatud meeleavaldusi presidendivalimiste tulemuste vastu, mille kohaselt võitis valimised 1994. aastast riiki juhtinud Lukašenka. Opositsioon on süüdistanud võime valimistulemuste võltsimises.

Laupäeval korraldas mitusada naist protestimarsi Minski kesklinnas. Jõustruktuurid pidasid kinni üle 30 meeleavaldaja.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles