Kreeka peaminister nõuab EL-ilt migrantidega toimetulekuks rohkem abi (1)

Copy
Kreeka peaminister Kyriákos Mitsotákis.
Kreeka peaminister Kyriákos Mitsotákis. Foto: www.imago-images.de/imago images/ANE Edition / Scanpix

Kreeka peaminister nõudis pühapäeval Euroopa Liidult rohkem vastutust, et tulla toime migrantidega; seniks lubavad Kreeka võimud 12 000 tulekahju tõttu kodutuks jäänud migrandi ja varjupaigataotleja lühiajalist paigutamist uude telklinnakusse.

Kreeka peaminister Kyriákos Mitsotákis süüdistas mõnesid Moria laagri elanikke Lesbose saarel katses valitsus laagri mahapõletamisega surve alla panna. 

Ta ütles pühapäeval Thessalonikis pressikonverentsil, et Euroopa ei saa rändeküsimuses teist korda ebaõnnestuda.

Inimõiguslased olid Moria laagris valitsevate tingimuste pärast mures juba ammu, kuna 2750 inimese jaoks mõeldud linnakusse oli Türgist üle mere tulnud juba 12 500 inimest. 

Pärast põlengut on migrandid protestinud selle vastu, et Kreeka võimud ei luba neid Lesboselt mandrile. Saareelanikud seevastu on mures, et Lesbos muutub migrantide tallermaaks. 

Mitsotákis kinnitas, et ta on rääkinud vähemalt osa inimeste Moriast ümberpaigutamisest nii Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni kui ka Saksamaa kantsleri Angela Merkeliga. 

Seniks aga püstitab Kreeka sõjavägi nelja ja poole kilomeetri kaugusel põlenud laagrist uut telklinnakut. 

Kreeka immigratsiooniministri Nótis Mitarákise sõnul peaks pühapäeva õhtul uude laagrisse asuma tuhatkond inimest, aga kõigi ümberpaigutamine võtab mitu päeva aega. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles