Lavrov arutas Itaalia välisministriga Navalnõi olukorda (1)

Copy
Sergei Lavrov
Sergei Lavrov Foto: /AP

Vene välisminister Sergei Lavrov andis oma Itaalia ametivennale Luigi Di Maiole teisipäeval peetud telefonivestluses üksikasjaliku ülevaate olukorrast mürgitatud opositsioonipoliitiku Aleksei Navalnõi ümber ning esitas Venemaa ametliku seisukoha juhtumiga seoses, teatas välisministeerium avalduses.

«Itaalia ministri palvel anti talle üksikasjalikud selgitused «Navalnõi juhtumi» ümber olevast olukorrast. Rõhutati, et katstes välja selgitada tõde, peaksid Saksa asjatundjad andma üle biomaterjalid, aga ka ametliku meditsiinilise hinnangu, mis tugineb Venemaal Navalnõilt võetud proovidele, ning neil tuleks algatada Vene arstidega erialaline omavaheline suhtlus,» seisis avalduses.

USA välisminister Mike Pompeo ütles möödunud kolmapäeval raadiousutluses, et suure tõenäosusega võidi Navalnõi mürgitada Moskva kõrgete ametnike käsul.

Samal päeval esitas Venemaa Saksamaale protesti seoses Navalnõi mürgitamisega, tõrjudes Moskva hinnangul alusetuid süüdistusi ja hoiatades diplomaatiliste suhete ohtuseadmise eest.

Venemaa kohaselt on väärinfokampaania Navalnõi väidetava mürgitamise kohta mõeldud välja selleks, et õigustada uusi sanktsioone Venemaa vastu.

Navalnõi, 44-aastane advokaat ja korruptsioonivastane võitleja, haigestus ootamatult möödunud kuul lennul Siberist ning evakueeriti Berliini ravile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles