Boltoni vastu algatati memuaaride pärast kriminaaluurimine

Copy
John Bolton oli president Donald Trumpi riikliku julgeoleku nõunikuks 2018-2019. aastal, lahkus ametist aga suure tüliga.
John Bolton oli president Donald Trumpi riikliku julgeoleku nõunikuks 2018-2019. aastal, lahkus ametist aga suure tüliga. Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/SCANPIX

USA justiitsministeerium on algatanud kriminaaluurimise varasema riikliku julgeoleku nõuniku John Boltoni vastu, et teha kindlaks, kas Bolton avaldas ebaseaduslikult oma memuaarides salastatud infot, avaldas The New York Times ja kinnitas The Hill. 

Bolton andis juunis välja vastuolulise mainega raamatu «The Room Where It Happened» («Ruum, kus kõik see juhtus»), mis kajastab tema teenistust julgeolekunõunikuna president Donald Trumpi alluvuses 2018-2019. aastatel. Presidendiadministratsioon proovis selle ilmumist takistada, väites, et Bolton rikkus konfidentsiaalsuslepingut ning raamat paneb ohtu USA riikliku julgeoleku. 

Föderaalkohus ei andnud neile selleks luba, kuid jättis õhku võimaluse, et Boltonil tuleb astuda vastu kriminaalsüüdistustele või anda üle raamatu pealt teenitud tulu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles