Barcelona Sagrada Família ehitamist ei suudeta lõpetada 2026. aastal

Copy
Hispaania üks turismimagneteid Sagrada Família basiilika Barcelonas.
Hispaania üks turismimagneteid Sagrada Família basiilika Barcelonas. Foto: EPA / Scanpix

Barcelona Sagrada Família ehitustööd ei jõua lõpule 2026. aastal, kuna koroonapandeemia on neid seganud ja tekitanud raskusi ka projekti rahastamises, teatasid kolmapäeval basiilika ametnikud.

«Pandeemia mõjud on sundinud meie kavandatud ajakava üle vaatama. See mõjutab lõpptähtaega, mida me olime plaaninud 2026. aastaks,» ütles Sagrada Família ehituskomisjoni juht Esteve Camps.

Hispaania üht peamist turismimagnetit on ehitatud juba ligi 140 aastat, kuid basiilika sai ehitusloa alles eelmisel aastal.

Modernistist Katalaani arhitekti Antoni Gaudi projekteeritud katedraal loodeti valmis saada tema 100. surma-aastapäevaks 2026. aastal.

«Me ei suuda pakkuda uut aega» 1882. aastal alanud ehitustööde lõpuks, «kuid on võimatu (lõpetada) 2026. aastal,» ütles Camps.

Ehitustööd seiskusid märtsis, kui Hispaania valitsus kehtestas üleriigilised karmid piirangud koroonaviiruse leviku tõkestamiseks.

Campsi sõnul taasalustatakse töödega lähinädalatel, kuid need jätkuvad aeglasemas tempos arvestades seda, et ehitust rahastatakse annetuste ja piletimüügiga, mis on aga viirusepandeemia ajal kokku kuivanud.

Praegu on raha ainult Neitsi Maarjale pühendatud torni lõpuni ehitamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles