Valgevene kutsuti üles interneti tõkestamise lõpetamisele (1)

Copy
Aleksandr Lukašenko.
Aleksandr Lukašenko. Foto: TUT.BY/via REUTERS

USA ja veel 28 riiki kutsus neljapäeval Valgevene võime üles interneti tõkestamise lõpetamisele ja oma kohustuste järgimisele inimõiguste tagamisel. 

«Kutsume Valgevene võime üles hoiduma internetiühenduse tõkestamisest, filtreerimisest või muul viisil häirimisest riigis ja täitma oma rahvusvahelisi kohustusi inimõiguste vallas,» edastati riikide ühisavalduses.

Allakirjutanud toonitasid, et sügavalt mures hiljutiste teadetega seoses jätkuvatest osalistest ja täielikest internetikatkestustest ning võrgusisu blokeerimise pärast.

Valgevene riigipea Aleksandr Lukašenko tühistas kahe opositsiooni meeleavaldusi toetanud endise diplomaadi staatuse ning vallandas «ebaadekvaatse» suursaadiku Lätis, teatas varem päeval riiklik agentuur Belta. 

Eesti, Läti ja Leedu on 29-le Valgevene võimuesindajale kehtestanud sanktsioonid. Selles nimekirjas on ka president Lukašenko.

Euroopa Liit valmistab sanktsiooninimekirja valimisvõltsingute ja miilitsavägivalla eest vastutavate isikute kohta veel ette ja see on kavas kinnitada käesoleva kuu jooksul.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles