Märulimiilits võttis Minski meeleavaldusel kinni sadu naisi

Copy
Meeleavaldusest osavõtja kinnipidamine Minskis.
Meeleavaldusest osavõtja kinnipidamine Minskis. Foto: Reuters / Scanpix

Valgevene märulimiilits nabis eile Minski kesklinnas kinni sadu naisi, kui nad liikusid protestimarsil läbi kesklinna, nõudes president Aljaksandr Lukašenka 26 aastat väldanud autoritaarse võimu lõppu.

Teiste seas peeti kinni ka protestiliikumise sümboliks muutunud 73-aastane vanamemm Nina Bahhinskaja.

Meeleavaldusest «Sädelev marss» võttis osa umbes paar tuhat naist, kes kandsid säravaid aksessuaare ja punavalgeid lippe. Kinnipeetavaid oli rohkem kui varasemate nädalavahetuste sarnastel üritustel. 

Mustas vormis ja balakaavades märulimiilitsad, aga ka erariietes ja maskides isikud blokeerisid naiste tee ning asusid neid ootavatesse miilitsasõidukitesse lohistama, võttes kiiresti kinni mitusada protestijat, edastas sündmuskohalt AFP ajakirjanik.

Inimõigusrühmituse Viasna avaldas 328 kinni peetud naise nime, miilitsa pressiesindaja Olga Tšemodanova aga ütles, et vahistatute arv tehakse teatavaks pühapäeval. 

Kinni võeti nii palju protestijad, et miilitsasõidukites ei jätkunud enam ruumi, märkis opositsiooni koordinatsiooninõukogu. 

Meeleavalduse Lukašenka diktatuuri vastu on jätkunud igal nädalavahetusel augustis peetud valimistest alates. 

Viasna asejuht süüdistas riigi võime meeleavaldajate süstemaatilises piinamises. 

«Küsimus ei ole paaris-kolmes üksikus miilitsatöötajas, vaid seda juhtub kõikjal, mitte üksnes Minskis, vaid riigi kõigis osades,» lausus Valjantsin Stefanofitš Rootsi uudisteagentuurile TT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles