Viking Line'i parvlaev Viking Amorella sõitis karile

Copy
Viking Line'i parvlaev Viking Amorella.
Viking Line'i parvlaev Viking Amorella. Foto: AFP / Scanpix

Viking Line'i parvlaev Viking Amorella sõitis pühapäeval karile Ahvenamaa lähistel, keegi kannatada ei saanud ning reisijad evakueeriti kaldale, teatasid Soome võimud.

Lääne-Soome rannavalve teatel sai laev põhjapuute Långnäsist lõunas. Olukorra stabiliseerimiseks sõitis Viking Amorella Järsö saare randa. Järsö asub Ahvenamaa peasaarest idas Soome vetes.

«Keegi kannatada ei saanud,» teata Viking Line lühiavalduses ja lisas, et olukord laeval oli «stabiilne». Laevafirma andmetel oli alusel 200 reisijat ja 80 meeskonnaliiget.

Rannavalve sai teate vahejuhtumist veidi pärast kella 13. Ajalehe Expressen andmetel suunati reisijad pärast intsidenti laeva kõige kõrgemale, nõndanimetatud konverentsitekile.

Merendusvõimud uurivad, miks laev teel Turust Ahvenamaale karile sõitis.

Viking Line'i tegevjuht Han Hansens ütles Soome ringhäälingukompaniile Yle, et vahejuhtumi põhjustas kas tehniline rike või inimlik eksitus.

«Midagi läks korrast ära laeva juhtimisega,» ütles Hansens ja lisas, et vett lekkis laeva mitmesse sektsiooni. Ta ei osanud täpsustada, kui tõsise lekkega on tegu.

Rannavalve teatel ei ole laeva ümber märgata kütuse lekkimist.

Soome meedia teatel sattus Viking Amorella samas piirkonnas karile ka 2013. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles