Hollywoodi tähed riietuvad Emmyde virtuaalgalal pidžaamadesse

Copy
HBO hittsarja "Watchmen" (Vahimehed) esimene hooaeg oli ülimalt edukas osaliselt tänu ühte peategelast kehastava Regina Kingi suurepärasele näitlejatööle.
HBO hittsarja "Watchmen" (Vahimehed) esimene hooaeg oli ülimalt edukas osaliselt tänu ühte peategelast kehastava Regina Kingi suurepärasele näitlejatööle. Foto: Reuters / Scanpix.

Ameerika teletähed valisid pühapäevase galaõhtu eel sel aastal ebatavaliselt endale riietusesemeks pidžaamad, kuna koroonaviiruse pandeemia tõttu tuleb teleauhindade Emmyde kättejagamise tseremoonia sedapuhku veebi vahendusel ja võitjad saavad kõnesid pidada otse oma kodust.

Auhinnarallil peaks eelduste kohaselt suursoosik olema sünge alatooniga superkangelaste satiirisari «Watchmen» (Vahimehed).

Hollywoodi esimene COVID-ajajärgu auhinnagala, mis tänavu viiakse läbi juba 72. korda, on tavalistest galadest täiesti erinev - puudub punane vaip ja õhtujuht viib galat läbi tühjast kinomajast Los Angeleses.

Emmyde nominentidele on saadetud pisikesed kaamerat, mille nad saavad ühendada oma koduse arvutivõrguga ning näidata oma elutube, aedu või isegi magamistube.

Samuti on nominente julgustatud olema loomingulised oma auhinna vastuvõtu kõnedes, seda ka kohavaliku mõttes. See tähendab, et ka galaõhtu produtsentidel ei ole täit aimu, millega keegi võib neid üllatada.

Õhtujuht on Jimmy Kimmel.

«Watchmen» juhib nominatsioonide arvu, neil on erinevaid nimetusi koguni 26, neist enamik piiratud vaadatavusega seriaali (limited series) kategooriates.

Mustanahaliste vastase vägivalla lainega kokku sattunud või ideaalselt ajastatud sari, mis on pälvinud nii vaatajate kui kriitikute suure heakskiidu, vaatleb USA ajaloolist palet läbi rassismiprisma, poliitilise vägivalla ja isegi maskikandmise, ehkki veidi teises mõttes kui tänapäevane koroonaviirus.

Sari on juba võitnud seitse auhinda neis peamiselt tehnilistes kategooriates, mis avaldatakse enne põhiürituse ülekannet.

Prestiižseimas kategoorias, draamasarjade arvestuses, on sel aastal viimaks «Game of Thrones'i» vaba aasta, kuna sari istu lõpuks draakoni selga ja lendas ära Westerosi.

HBO-l on selle asemel sari «Succession» (Pärijad), mis kogus kokku 18 nominatsiooni.

Samapalju on nominatsioone Jason Batemani krimisaagal «Ozark». Sarja tootja Netflix sai sel aastal endale rekordilised 160 erinevat nominatsiooni, ent seni ei ole veel suudetud võita tõeliselt olulist Emmyt parima draamasarja eest.

Musta hobusena võib parima draamasarja kategooriasse siseneda Briti kuningapere saaga «The Crown» (Kroon) ja ka Star Warsi universumisse kuuluv sari «The Mandalorian», mil on kõrge tootmisväärtus ning mis on juba võitnud uuele tulijale Disney+-ile seitse Emmyt tehnilistes kategooriates.

Enam kui sajast näitlemise nominatsioonist erinevates kategooriates läks sel aastal üle kolmandiku kohtadest mustanahalistele näitlejatele, mis on omakorda uus rekord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles