USA-Kanada piiril tabati Valge Maja mürgipaki arvatav saatja

Copy
Valges Majas oli riigilipp nädalavahetusel poolde masti tõmmatud seoses ülemkohtu kohtuniku Ruth Bader Ginsburgi surmaga.
Valges Majas oli riigilipp nädalavahetusel poolde masti tõmmatud seoses ülemkohtu kohtuniku Ruth Bader Ginsburgi surmaga. Foto: Reuters / Scanpix

Uudisteagentuuri Associated Press allikad teatasid pühapäeva õhtul, et USA New Yorgi osariigi ja Kanada vahelisel piiril tabati naine, keda kahtlustatakse mürgist ritsiini sisaldava paki saatmises Valgesse Majja varem.

USA korrakaitseametnikud tabasid varem sel nädalal ritsiini sisaldanud paki, mis oli saadetud president Donald Trumpile, teatas laupäeval kohalik meedia. 

Ritsiini olemasolu kinnitamiseks tehti kaks testi. Kõik Valgesse Majja lähetatud postisaadetised sorteeritakse ja kontrollitakse eelnevalt sellest väljaspool asuvas rajatises. Juhtumit uurivad USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) ja Salateenistus.

Ritsiin on riitsinuse (Ricinus communis) seemnetest eraldatud äärmiselt mürgine aine, mida on kasutatud terroriaktides ja mis on surmav isegi väikestes kogustes. Seda saab kasutada muu hulgas aerosooli, pulbri ja graanulitena.

Wall Street Journal kirjutas oma andmetele tuginedes, et saadetis näib olevat pärit Kanadast. Ametiisikud ütlesid siis, et avalikule julgeolekule teadaolevat ohtu ei ole. 

Tagasi üles