Kesk-Aafrikas kukkus alla Prantsuse lahingkopter

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse õhuväele kuuluv EC 725 Cougar lahingkopter.
Prantsuse õhuväele kuuluv EC 725 Cougar lahingkopter. Foto: AFP / Scanpix

Prantsuse armeekopter kümne sõjaväelasega pardal kukkus laupäeva õhtul Kesk-Aafrikas Gaboni rannikul merre, Prantsuse kaitseministeeriumi teatel on hukkunud kaks ja teadmata kadunud kuus sõdurit.


Tegemist oli kahe riigi ühisõppustel osalenud helikopteriga AS 532 Cougar, vahendas BNS Reutersi uudist. 

Transportkopteri pardal oli neli meeskonnaliiget ja kuus eriüksuste dessantväelast. Õhusõiduk kukkus alla laupäeva õhtul kella kaheksa paiku varsti pärast õhkutõusu sõjalaevalt La Foudre, mis asus Gaboni rannikust 50 kilomeetri kaugusel.

«See oli õnnetus, aga põhjust me alles uurime,» ütles pühapäeval kaitseministeeriumi pressiesindaja.

Kopterimeeskond kuulus 600 sõduri hulka, kes võtavad osa kahe riigi ühistest merejulgeolekuõppustest Operation N'Gari.

Päästjad otsivad kadunud sõjaväelasi Nyonie rannikult, mis asub poolel teel pealinnast Libreville'ist Port-Gentili. Uppunud vraki juurde saadetakse sukeldujad.

Prantsuse president Nicolas Sarkozy käskis anda kõik piirkonnas kättesaadavad vahendid pardal olnud sõdurite otsimise käsutusse ja saatis kaitseminister Herve Morini Gaboni.

Gabonis asub üks neljast Prantsusmaa alalisest sõjaväebaasist Aafrikas. Endises koloonias on tuhatkond Prantsuse sõdurit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles