Tšehhi vahetas viiruse tõusulaines välja tervishoiuministri

Copy
Tšehhi uus tervishoiuminister epidemioloog Roman Prymula.
Tšehhi uus tervishoiuminister epidemioloog Roman Prymula. Foto: Tšehhi saatkond New Delhis

Euroopa koroonaviiruse nakatumismäära tabeli teisel kohal on Tšehhi, mis erinevalt Hispaaniast paistis kevadel silma eduka viirustõrjega. Peaminister Andrej Babiš tunnistas, et valitsus tegi vea, leevendades suve vältel märgatavalt piiranguid koroonaviiruse leviku ohjeldamiseks.

Samas on ta korduvalt öelnud, et Tšehhil ei ole plaani enam suuri majanduspiiranguid kehtestada, sest inimeste töökohad on niigi suure löögi all. Ta palus, et inimesed jätkaksid maski kandmist vanade ja haigete kaitsmiseks isegi siis, kui nad tahavad protestiks valitsuse vastu maskidest loobuda.

Peaminister möönis, et terviseametil pole praegu Prahas ja Kesk-Tšehhis võimalik teha kindlaks kõiki nakatunute lähikontaktseid 48 tunni jooksul. Ta lubas, et valitsus keskendub haiglavõimekuse suurendamisele selle aasta sees.

Tšehhis tuvastati läinud neljapäeval rekordilised 3130 uut koroonanakkust. See on peaaegu sama palju kui kogu märtsi vältel, ent arvestada tuleb ka asjaolu, et praegu testitakse rohkem.

Tšehhi uus tervishoiuminister epidemioloog Roman Prymula sõnas eile, et ta plaanib kohe kehtestada täiendavaid piiranguid baaridele ja avalikele üritustele. Söögikohad peaksid uksed sulgema kell kümme õhtul senise südaöö asemel ning piiratakse massiürituste korraldamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles