VIDEOINTERVJUU ⟩ Tegnell peab kevadist nakatumist Euroopas rängalt alatuvastatuks (1)

Krister Kivi
, Arteri toimetaja
Copy
Rootsi riigiepidemioloog Anders Tegnell kaldub arvama, et kuigi riigis võib nakatumine edaspidi kord tõusta, kord langeda, siis koroonaviiruse teist lainet Rootsis ei tule.
Rootsi riigiepidemioloog Anders Tegnell kaldub arvama, et kuigi riigis võib nakatumine edaspidi kord tõusta, kord langeda, siis koroonaviiruse teist lainet Rootsis ei tule. Foto: Pontus Lundahl / TT News Agency / Reuters / Scanpix

See, kui paljud Covid-19sse haigestunud lõpuks surevad, ei pruugi kunagi päris selgeks saada, sest suremus on sedavõrd suures sõltuvuses sellest, milline osa ühiskonnast viirusega kokku puutub, ütles Stockholmis antud intervjuus Postimehele Rootsi riigiepidemioloog Anders Tegnell.

Euroopas on praegu nakatumisjuhtumite hulk suurenemas, aga Rootsi ei ole kehtestanud piiranguid neile, kes tahavad kõrge nakatumismääraga maadest riiki tulla. Kas Rootsi jätab selle asja nii?

Meil ei ole praegu plaane kehtestada reisijatele piiranguid. Reisimist ei ole praegu palju ja liiga palju nakatumisjuhtumeid nii Rootsi ei jõua. Samuti usume, et need abinõud, mis meil on võetud tarvitusele, saavad nende juhtumitega hakkama.

Tõsi, me leiame [sissetoodud] juhtumeid aina rohkem ja rohkem, kuid enamus neist avastatakse ja me saame nakatumisahela katkestada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles