Mõttekoda: Hiinal on Xinjiangis arvatavalt 380 kinnipidamiskeskust (1)

Copy
Ida-Turkestani ja Hiina lipu värvide ja sümbolitega maski kandev meeleavaldaja Münchenis protestib uiguuride olukorra halvenemise vastu Hiinas Xinjiangi piirkonnas 8. august 2020.
Ida-Turkestani ja Hiina lipu värvide ja sümbolitega maski kandev meeleavaldaja Münchenis protestib uiguuride olukorra halvenemise vastu Hiinas Xinjiangi piirkonnas 8. august 2020. Foto: Sachelle Babbar/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Hiina kinnipidamiskeskuste võrgustik Xinjiangi regioonis on suurem, kui varem arvati ja seda on viimastel aastatel tõenäoliselt laiendatud, selgus neljapäeval avaldatud Austraalia mõttekoja uurimistööst. 

Mõttekoda Australian Strategic Policy Institute teatas, et on tuvastanud enam kui 380 arvatavat kinnipidamiskeskust regioonis, kus Hiina hoiab arvatavalt enam kui miljonit uiguuri ja teisi, peamiselt moslemitest turgikeelseid vähemusi. 

Kinnipidamisrajatiste arv on umbes 40 protsenti kõrgem kui varasemad hinnangud ja Austraalia uurijate sõnul on neid juurde ehitatud, kuigi Hiina võimud on väitnud, et paljud uiguurid on praeguseks juba vabastatud. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles